Example analysis of the failure of the hottest PS

2022-08-08
  • Detail

An analysis of the failure examples of PS version in printing

PS version plays an important role in printing. During printing, there are often some problems related to PS version due to printing machinery, technology, materials and other problems

1. Low printing resistance

the reasons why the printing plate is not printing are very complex: the developer is too thick, the development time is too long, etc; There are also problems with the body quality of PS version, such as improper proportion of photosensitizer. The production and drying of PS plates play a decisive role in improving the printing resistance of printing plates. Only the suppliers with insufficient technology will be eliminated. The digitalized, standardized and standardized drying can ensure the quality of plate making and improve the printing resistance of printing plates

2. Dirty non graphic parts

(1) improper configuration of the chemical composition of the fountain solution. Solution: replace the fountain solution

(2) the roll sleeve of the plate water roller is too 5 The wear-resistant washing corrosion testing machine is dirty or worn. Solution: clean or replace the water roller sleeve

(3) ink expansion caused by excessive inking during eye tone printing. Solution: use ink with thinner pigment

(4)

there are sand particles of sandpaper on the blanket, which will wear the printing plate. Solution: clean the blanket; Add anti accumulation agent to the fountain solution; Adjust the water volume to the minimum; Reduce the pressure between the version and the blanket

(5) oxidation of aluminum substrate. Solution: in the process of plate making, use coarse cotton cloth to quickly dry the printing plate

(6) the water roller or ink roller works incorrectly, causing circumferential or axial dirty bars. Solution: adjust the pressure, cleanliness, geometric accuracy and overall state of each roller in the ink system

(7) pre exposure (graying) occurs in the prepress stage of the printing plate. Solution: keep the printing plate away from light

(8) the ink is too soft or oily. Solution: adjust the ink formula to meet the requirements

(9) fountain solution problem. Too much fountain solution. Solution: control the fountain solution and reduce the water supply

3. The main reasons for the abrasion of graphics and texts are too much resin in the fountain solution and too much acid in the fountain solution. Solution: re prepare the fountain solution and check the pH value

4. The main reasons for the non inking of the graphic part are that the graphic part of the printing plate has the solidified product of resin or revision solution, and the ink silk accumulated on the rubber drum, printing plate and blanket is too short or soaked with the ink with which Ningde period new energy technology Co., Ltd. (hereinafter referred to as Ningde period) will establish two new joint ventures. There is no way to solve the problem and distinguish it from petroleum based plastic products in appearance: wipe the layout with a wet cloth to reduce the amount of water

5. The ink on the printing plate is too slow

mainly because the thermosetting adhesive layer is too thick. Solution: clean with phosphoric acid solution or plate cleaner

6. The printing plate has scratches

the reason is that there are small sand particles on the outer layer of the paper roll before it is put on the machine, or there are small sand particles on the surface of the plate inking roller. Solution to

: remove two or three layers of paper from the machine roll and thoroughly clean the rubber drum

7. Plate cracking

disease

PS version cracks along the bending line at the head or tail of the version. The main reason may be that the installation size of the printing plate is wrong, and it is not evenly close to the cylinder body

Copyright © 2011 JIN SHI